Î. Mi-am dorit întotdeauna să-mi iau un an liber pentru a călători în India. De asemenea, am visat să deschid o pensiune la malul mării și să obțin un doctorat. în istoria artei. Dar acum, cu o ipotecă, copii și o slujbă sensibilă, am păstrat aceste vise. Ar trebui să-mi fac griji că într-o zi să am regret, sau să-mi trăiesc viața așa cum vine?

- Gloria Schripner, Colma, California

A. Îngrijorarea nu este cu siguranță cea mai bună alegere, așa că treceți din listă. Dar nici nu îți poți păstra visele - asta este cu siguranță în afara problemei. Nu cunoaștem cu toții oamenii care au întors spatele celor mai bune idei? Se încolăcesc încet în interior, dezvăluind adesea semne de amărăciune și depresie care decurg din pasiunea lor dezumflată. Mai degrabă, calea de mijloc este cea mai bună cursă de urmat: împletește-ți visele în viața ta zilnică curentă, chiar dacă nu poți să iei un an liber pentru a călători sau câștiga acel doctorat. imediat. Îi vei menține în viață chiar dacă îți vei îndeplini obligațiile curente - și îți vei păstra opțiunile deschise pentru viitor.

În primul rând, recunoașteți importanța dorințelor voastre. Da, pot acționa ca niște impersi care plâng, dar se vor comporta mult mai bine dacă îi ascultați. Faceți o listă cu tot ce doriți să faceți în viața voastră, de la refacerea canapelei din sufragerie până la înotul cu delfinii de râu din Amazon. Scrie fiecare dorință pe o singură pagină de hârtie și păstrează-ți colecția într-un singur folder. De fiecare dată când o dorință nouă îți apare în cap, adaugă-o la grămadă. Această practică creează mai mult spațiu și energie în mintea ta (din moment ce le-ai angajat pe hârtie) și vă permite să sortați și să alegeți cele pe care trebuie să le urmăriți absolut. În fiecare lună sau ceva de timp, parcurgeți folderul și stabiliți care sunt dorințele pe care le-ați îndeplinit, care dintre ele nu vă mai interesează (aruncați-le) și care dintre ele aveți absolut nevoie de gust în viitorul apropiat.

Din când în când, dă-ți un eșantion al unui vis mai mare. Dacă nu puteți lua un an de plecare pentru a merge în India, puteți să vă duceți familia acolo o lună - sau o săptămână? Sau despre citirea ficțiunii indiene, studierea vedelor sau luarea cursurilor de limbă și gătit? În acest fel, îți menții pasiunea înnăscută, reducând în același timp intensitatea dorinței tale. Visul devine apoi mai puțin realizabil, mai puțin probabil să provoace regret mai târziu în viață, dacă nu îl vezi complet. Nu vrei să te întrebi dacă ai fi fost sau nu mai fericit dacă ai fi ales o altă cale. Obținând un gust al acesteia, veți ști care este calea corectă.

Desigur, cursul cu adevărat curajos în viață este unul în care alegeți să vă respectați responsabilitățile, chiar și atunci când simțiți uneori costul. Considerați viața voastră prezentă ca pe o cale atentă, mai degrabă decât ca un drum al regretelor potențiale. "Aș putea să renunț la slujba mea, să-mi răsturn întreaga familie spre malul mării și să încerc să deschid hanul viselor mele. În schimb, aleg să rămân pe un curs mai stabil acum pentru a-mi crește copiii în cel mai bun mod. posibil."

Și, în sfârșit, dă-ți o pauză. Când suntem pasionați, de multe ori credem că trebuie să facem totul - chiar acum. În cele din urmă, copiii vor crește, casa va fi plătită sau vândută și vei avea mai mult timp pentru a-ți explora visele. Între timp, nu ignorați vocile dorințelor voastre. Ele hrănesc spiritul și îți țin inima în viață.

Jennifer Louden este autoarea a șase cărți, printre care „The Life Organizer: A Woman’s Guide to a Mindful Year”. Ea conduce ateliere de îngrijire de sine și creativitate în toată țara. Vizitați-o la jenniferlouden.com. Dacă aveți întrebări cu privire la unele probleme de viață cu care vă confruntați astăzi, trimiteți-le prin e-mail la [email protected]