Pentru a oferi imagini favorite tratamentul personalizat nu necesită o călătorie scumpă la un magazin de cadre. Câțiva pași simpli, împerecheați cu consumabile disponibile, pot transforma covorașele ferestrei precutate în piese elegante demne de conținutul lor.

Covorașele împodobite cu margini delimitate delicat, transferuri de fotocopii grafice și hârtie decorativă sunt proiecte prietenoase pentru amatori. Combinate cu tehnici clasice de încadrare, rezultatele finale arată pur profesionale.

Covorașe de cerneală și creion

Covorașele cu margini și linii contrastante conferă un aspect șlefuit fotografiilor alb-negru. Vezi imaginea 2 de mai sus. Veți avea nevoie de o rogojină (de preferință de calitate arhivistică); o riglă din plastic clar; India cerneală sau creioane negre, albe sau colorate; bandă de proiectare; guașă sau cerneluri metalice; o perie de acuarelă; și un stilou și plumb (dacă folosiți cerneală).

1. Pentru a crea un chenar interior vopsit pentru covorul ferestrei, folosiți rigla și un creion pentru a marca marginile exterioare ale zonei care urmează să fie colorate. Aplicați benzi de bandă de-a lungul liniilor desenate. Vezi imaginea 3 de mai sus.

2. Dacă folosiți guașă, diluați o cană cu apă într-un bol mic, amestecând la consistența cremei; cernelurile metalice pot fi utilizate fără a dilua. Aplicați guașă sau cerneală cu o perie. Lăsați să se usuce înainte de a îndepărta ușor banda.

3. Pentru granițe suplimentare, utilizați rigla și creionul pentru a trage linii directoare. Urmăriți liniile cu cerneală India sau un creion. Pentru linii clare, mențineți cernelurile de cerneală curate și punctele de creion ascuțite în timp ce lucrați.

4. Dacă doriți, adăugați chenare umbrite completând linii directoare desenate ușor cu lovituri de creion.

Transferuri de fotocopii

Graficele din cărțile de clip-art fără drepturi, disponibile la majoritatea librăriilor, devin inspirația pentru covorașele înfrumusețate. Vezi imaginea 4 de mai sus.

Transferurile de fotocopii ar trebui să completeze opera de artă pe care o înconjoară. O călătorie la un centru de copiere, în care clipa poate fi mărită sau redusă după dorință, produce materie primă pentru motive mat.

Pentru acest proiect, veți avea nevoie, de asemenea, de o rogojină, foarfece, bandă de desen și un marker incolor pentru a transfera desenele pe covorașe. Rețineți că imaginile vor fi inversate atunci când sunt aplicate.

Transferurile de fotocopie dau cele mai bune rezultate atunci când sunt aplicate pe covorașe cu o suprafață netedă de culoare deschisă. Copiile alb-negru oferă contrast atunci când sunt asociate cu imagini color, dar copiile color vor funcționa și ele. Cu toate acestea, imprimările cu jet de cerneală nu se transferă.

1. Măsurați dimensiunile ferestrei, precum și cele ale elementelor clip-art selectate. Efectuați aceste măsurători cu dvs. la un centru de copiere și scalați fotocopii în sus sau în jos în mărime, după cum este necesar când faceți copii. Cel puțin o parte din imaginile clip-art ar trebui să fie suficient de mari pentru a se extinde dincolo de marginile interioare sau exterioare ale covorului. Acest lucru va împiedica modelele să aibă un aspect împrăștiat și disjunct.

2. Decupați desenele din foile copiate, lăsând o bordură albă de 3/4 inci în jurul fiecăruia. Aranjați decupaje, cu fața în jos, într-un model decorativ pe fața unei covorașe și țineți ușor în loc cu bandă de desen.

3. După ce efectuați câteva teste pe hârtie de casă, începeți să transferați elemente mai mari la mat, prin arderea spatelor imaginilor copiate cu un marker de blender incolor. Vezi imaginea 5 de mai sus. Aplicați marcatorul ferm într-o mișcare circulară. Opriți-vă ocazional pentru a ridica cu atenție marginea piesei transferate și verificați dacă modelul este redat complet și îngrijit. Dacă observați puncte luminoase sau neconcordanțe, refaceți zona. Transferați în continuare elemente mai mici; când ați terminat, îndepărtați ușor piesele tapetate.

Covorașe acoperite cu hârtie

Hârtiile în relief sau modelate adaugă o dimensiune atrăgătoare pentru lucrările de artă încadrate. Vezi imaginea 6 de mai sus.

Covorașele pot fi acoperite complet sau parțial cu hârtie. (Evitați să folosiți imagini valoroase cu hârtie decorativă, care poate să nu fie de calitate arhivistică.)

Veți avea nevoie de o rogojină, hârtie decorativă, o rogojină de tăiere, un creion, o riglă din plastic clar, o riglă din metal cu suport de plută, un cuțit de artizanat, o perie de artizanat și lipici artizanal.

1. Pentru a acoperi o rogojină complet, așezați hârtia decorativă cu fața în jos pe covorașul de tăiere. Așezați covorașul cu geamul în sus și urmăriți marginile exterioare cu creion. Folosind o riglă din plastic, trageți pe hârtie linii de 1 inch de pe marginea geamului interior. Vezi imaginea 7 de mai sus. Desenați o linie diagonală din fiecare colț de fereastră până la intersecția liniilor interioare. Vezi imaginea 8 de mai sus. Folosiți o riglă metalică și un cuțit pentru a îndepărta dreptunghiul interior, apoi tăiați-l de-a lungul liniilor diagonale la fiecare colț pentru a crea 4 clapete.

2. Puneți covorul deoparte. Utilizați un cuțit pentru a tăia forma conturată din hârtie. Cu o perie, aplicați lipici pe spatele hârtiei. Covorașul central cu fața în jos pe hârtie, flip și, lucrând din interior spre exterior, neted să adere. Întoarceți rogojina și pliați clapele spre interior pe spatele covorului. Marginile teșite de culoarea deschiderii ferestrei cu degetele pentru a face muchii clare.

3. Pentru un tratament acoperit parțial cu hârtie, urmați pașii de mai sus, dar așezați fața de pe mat pe hârtie acoperită cu lipici și pliați clapete înainte în fața covorului.

Încadrare, pas cu pas

1. Pe o suprafață de lucru curată, așezați covorul geamului cu fața în jos și fixarea covorului cu fața în sus, cu marginile superioare atingând. Alăturați secțiunile cu o bandă de lenjerie autoadezivă de 1 1/4 inch. Vezi imaginea 9 de mai sus.

2. Plasați imaginea pe covorașul de montare. Întoarceți fereastra în jos, centrarea imaginii în fereastră. Poziție sigură cu un obiect ponderat. Vezi imaginea 10 de mai sus. Întoarceți fereastra în sus. Realizați balamale T cu bandă de in, plasând benzi verticale scurte, laterale lipicioase, 1/2 inch sub marginea superioară a lucrării de artă, cu 1 inci care se extinde dincolo de margine. Puneți benzi orizontale, aliniate cu marginea superioară a imaginii, peste piesele verticale. Îndepărtați greutatea. Întoarceți fereastra în jos.

3. Îndepărtați suportul de pe cadru și aruncați. Îndepărtați sticla, așezați deasupra o placă de spumă de 1/4 inci grosime și urmăriți conturul cu creion. Tăiați o bucată urmă de pe placa de spumă cu un cuțit artizanal. Așezați sticla pe un prosop, echilibrându-l pe marginea inferioară și curățați ambele părți cu curățare de geamuri și prosoape de hârtie. Înlocuiți sticla în cadru. Se potrivesc artă mată, cu fața în jos, pe sticlă. Puneți panoul de spumă deasupra. Cu o șurubelniță cu cap plat și un ciocan mic, atingeți barele de încadrare în părțile interioare ale cadrului. Începeți pe ambele părți ale fiecărui colț, apoi adăugați braduri la distanțe uniforme. Vezi imaginea 11 de mai sus.

4. Tăiați hârtia kraft maro un pic mai mare decât rama și așezați-o pe o rogojină. Vezi imaginea 12 de mai sus. Aplicați o bordură a lipiciului artizanal pe marginile din spate ale cadrului. Răsuciți rama pe hârtie. Lasa lipiciul sa se usuce. Tăiați excesul de hârtie cu cuțitul meșteșugului.

5. Rotiți cadrul și așezați-l pe prosop. Marginile netede cu șmirghel cu granulație fină. Folosiți o sticlă pulverizată umplută cu apă pentru a amortiza suportul. Cu un uscător de aer setat pe hârtie înaltă, uscată până când este strâns întins pe cadru. Vezi imaginea 13 de mai sus.

6. Pentru a atașa hardware-ul agățat, măsurați 1/3 din drumul în jos din partea superioară a cadrului și faceți un marcaj de creion pe fiecare parte. Înșurubați umerașele cu inel D la semnele de creion. Folosind freze de sârmă, tăiați o bucată de sârmă agățată cu 11 centimetri mai lungă decât lățimea cadrului. Introduceți un capăt de sârmă în 1 din umerașele inelului și nodul dublu, lăsând o coadă de 4 inci. Înfășurați coada în jurul unei bucăți de sârmă mai lungi. Repetați pe partea cealaltă, lăsând suficient de slab pentru a atârna poza. Înainte de a atârna, așezați 1 protector de suprafață din cauciuc autoadeziv la fiecare colț de jos al cadrului. Vezi imaginea 14 de mai sus.

Text de Julie Mihaly