Unde este produs?

Strugurii de vin greci se cultivă în mare parte în Peloponez, în sud, și în Macedonia și Epirus, în nord.

Ce gust are?

Deși multe persoane din această țară mai asociază vinul grecesc cu Retsina (un vin alb tratat cu rășină de pin, pentru conservare), vinul grecesc astăzi este cu atât mai mult. Albii au, în general, o aromă de citrice, clare, crocante, în timp ce roșii sunt adesea aromat, picant și cu corp.

Cu ce ​​alimente merge?

Albii se asortează bine cu pești și crustacei; roșii, cu mâncăruri de miel, vită și paste abundente. Pentru un aperitiv, încercați să serviți un alb cu o baie de fasole.

Cat costa?

O sticlă frumoasă de alb poate costa cât 10 USD. S-ar putea să cheltuiți mult mai mult (de la 15 la 23 de dolari) pentru unele roșii cu gust mai bogat.

Iată numele unor vinuri grecești care sunt acum disponibile în multe magazine de vin.

Roșii

Nemea este unul dintre roșii mai cunoscuți din Peloponez. Fabricat din struguri Agiorghitiko, este roșu profund, cu o aromă complexă. Vinurile Naoussa, din Macedonia, sunt obținute din struguri Xinomavro și sunt trupești.

Puțin mai mult spre nord, în și în jurul orașului Amyntaio, strugurii Xinomavro sunt folosiți pentru a produce un vin ușor și fructat, precum și trandafiri spumanti și nemișcați, care poartă numele regiunii.

Albii

Insula Cefaloniei, în largul coastei de vest, este creditată pentru producerea unui nou stil de vinuri albe, cum ar fi Robola din Cefalonia. Produs din struguri Robola, acest vin este uscat, cu arome de citrice și piersici.

La sud de Atena este insula Santorini, cunoscută pentru albușurile uscate citrice și afumate, care sunt obținute din strugurii Assyrtiko.

Vinurile populare de desert, numite Vinsanto, sunt obținute din amestecuri și produse atât pe Santorini, cât și pe insula Samos, mai la nord, în largul coastei de est; aceste vinuri sunt dulci și delicate și merg bine cu brânză sau baklava.