Noi, oamenii, putem gestiona un val de căldură cu doar câteva mici ajustări: lichide suplimentare, activități limitate, ventilatoare și aparate de aer condiționat. Dar animalele nu sunt atât de ușoare: pisicile și câinii vor găsi modalități de a negocia căldura, dar este responsabilitatea noastră să facem lunile de vară mai confortabile pentru ei.

Dacă lăsați un animal de companie singur în casă într-o zi de vară, interiorul se va încălzi pe măsură ce temperatura urcă. Cea mai ușoară soluție este să lăsați un aparat de aer condiționat. (Nu trebuie să fie setat pentru o temperatură scăzută - aproximativ 85 de grade Fahrenheit este suficient.) Dacă nu aveți aer condiționat, folosiți ventilatoare și oferiți animalelor dvs. de companie spații fără covoare. Nu uitați să păstrați o sursă de apă potabilă disponibilă în permanență. În niciun caz nu trebuie să lăsați un animal de companie într-o mașină într-o zi caldă.

Pentru iepuri, dihoruri și cobai, congelați sticlele de plastic umplute cu apă și puneți-le în cuști. Pentru a răci apa într-un rezervor de pește, puneți o pungă de plastic resigilabilă umplută cu gheață în apă. (Nu puneți niciodată cuburile de gheață direct, deoarece orice contaminanți din gheață vor polua apa peștilor.)