Siguranța la soare nu a arătat niciodată mai bine. Oamenii de știință de la Universitatea din Witwatersrand, Johannesburg au testat noi ingrediente sigure pentru mediu pentru protecția solară, inclusiv coji de caju. Folosind o tehnică numită xilochimie, oamenii de știință au fost capabili să producă compuși din deșeuri de plante necomestibile, cum ar fi coji de caju care oferă protecție UV. Lichidul de coajă de caju a arătat niveluri semnificative de absorbție UVA și UVB, un pas interesant către crearea de protecție solară, care este atât sigură pentru pielea noastră, cât și pentru mediu.

Cojile de anacard sunt dovedite nu numai sigure și eficiente pentru piele, dar sunt, de asemenea, un produs complet biodegradabil și organic. "Cojile de nuci de caju sunt un produs deșeuit în comunitatea agricolă de anacardi, în special în Tanzania, astfel că găsirea unui mod util și sustenabil de a folosi aceste deșeuri poate duce la modalități complet noi, ecologice de a face lucrurile", a spus autorul lucrării. , A declarat Charles de Koning, doctor într-un comunicat de presă. de Koning face parte dintr-o echipă de „chimiști verzi” care lucrează pentru a găsi soluții compuse din alte deșeuri de plante necomestibile.

În februarie 2019, Administrația americană pentru produse alimentare și droguri a dezvăluit noi reglementări de securitate pentru majoritatea produselor de protecție solară după ce doar două din șaisprezece ingrediente active comune - oxid de zinc și dioxid de titan - au fost în general recunoscute ca sigure și eficiente. Potrivit FDA, formulele de protecție solară nu s-au schimbat în decenii, în ciuda informațiilor noi despre efectele expunerii la soare și a utilizării protecției solare.

"Protecțiile solare cu spectru larg, cu valori SPF de cel puțin 15 sunt esențiale pentru arsenalul de instrumente pentru prevenirea cancerului de piele și protejarea pielii de daunele cauzate de razele solare ... Utilizarea protecției solare s-a schimbat, cu mai multe persoane care utilizează aceste produse mai frecvent și în mai mare sume ", a declarat comisarul FDA, Scott Gottlieb, MD

În prezent, multe ingrediente care au fost considerate cândva a fi filtre UV eficiente, cum ar fi oxibenzona, se arată acum că au un efect negativ asupra ecosistemelor acvatice.