Deși bumbacul organic a atras cea mai mare atenție, nu este singura opțiune în îmbrăcămintea ecologică. Fii atent la mai multe duduri realizate cu țesături create din materiale durabile - și, în unele cazuri, neașteptate -.

Sursa: Soia

Povestea: un produs secundar al producției de ulei de soia, proteinele de soia sunt țesute într-un material tricot ușor care se drenează ușor peste corpul tău și are un pic de întindere.

Găsiți-l în: Ellen Cami din 108 de Under the Canopy, 118 dolari, underthecanopy.com

Sursa: Bambus

Povestea: fabricată folosind pulpa acestei plante cu creștere rapidă, țesătura de bambus moale are proprietăți antibacteriene naturale și scoate transpirația departe de corp.

Găsiți-l în: Bamboo Journey cropped pants de la Dreamsacks, 50 de dolari, dreamack.com

Sursa: Pulpa de lemn

Povestea: Celuloza, lucrurile care formează pereții celulelor plantelor, este extrasă din pulpa de lemn recoltată durabil și apoi se învârte într-o țesătură ușoară și rezistentă la riduri numită Tencel sau Lyocell.

Găsește-l în: rochie imperială de pulover tencel ușor de la Ecoganik, 42 ​​$, ecoganik.com

Sursa: Porumb

Povestea: zaharurile din porumb sunt fermentate în polimeri, apoi țesute într-o fibră cunoscută sub numele de Ingeo. Rezultatul este durabil și biodegradabil. Se prezintă în toate, de la tricouri până la covoare.

Găsiți-l în: Ligase Tee de la Moral Fervor, 83 $, sassylimited.com