Gândirea în trei poate aduce un echilibru perfect chiar și până la cea mai mică dintre grădini. Când vine vorba de oameni, trei sunt o mulțime. Dar în lumea designului, trei este un număr magic. Unul din ceva poate părea un pic de rezervă, iar două pot fi prea simetrice, dar unesc trei de un fel - fie că sunt perne decorative, vaze sau plante și lucrurile încep să devină interesante.

Când obiectele sunt grupate, ele încep să aibă un dialog, iar spațiul din jurul lor pare brusc încărcat. La fel cum principiile focusului, scalei și ritmului se traduc de la designul interior la designul grădinii, la fel și conceptul de utilizare a lucrurilor în trei fire. Plantările de containere oferă posibilitatea de a practica acest lucru în miniatură.

O selecție de trei plante înseamnă doar cantitatea potrivită de soi; aranjamentul se simte echilibrat fără a fi uniform sau exagerat de formal. Încercați diferite configurații, experimentând interacțiunea de tonuri și texturi, inclusiv cele ale ghiveciului. De asemenea, luați în considerare dimensiunea și densitatea frunzelor și a oricărei înfloriri și modul în care plantele se vor drapă. Fii creativ și încrezător în alegerile tale, știind că ești într-o companie bună printre legiuni de designeri profesioniști care se bazează și pe puterea a trei.

Coleus, Fuchsia și Moneywort

Colele, fucsia și moneda ușor de cultivat creează o paletă bogată într-o bază atractivă de culoare bronz. Coleus de ridichi religios (Solenostemon scutellarioides „Ridichiu religios”); Coralle Fuchsia (Fuchsia „Coralle”); Golden Moneywort (Lysimachia nummularia Aurea)

Inul, floarea de flee și Dichondra

Floarea de lână cu margine de argint și dicondra de culoare alb-argintiu sunt declanșate de inul verde închis și un vas cenușiu cu textură discretă. Ina din Noua Zeelandă (Tenax Phormium); Fleeceflower Dragon Red (Persicaria microcephala „Dragonul Roșu”); Silver Falls Dichondra (Dichondra argentea "Silver Falls")

Fern, Flower Amethyst and Begonia

Plantele tropicale trag flori portocalii și albastre, încadrate de ferigi verde-pal și o oală subestimată. Kimberly Queen Fern (Nephrolepis obliterata „Kimberly Queen”); Floarea de ametist (Browallia Americana); Bonfire Begonia (Begonia 'Bonfire')

Copperleaf, Toffee Twist Sedge și cartofi dulci de viță de vie

Contrastul textural adaugă viață acestui ecran monocromatic, prezentând nuanțe de cupru. Copperleaf (Acalypha wilkesiana 'Haleakala'); Toffee Twist Sedge (Carex flagellifera „Toffee Twist”); Viță de cartof dulce Caroline (Ipomoea batatas „Bronz Carol Carol dulce”)

Caladium, Euphorbia și Flower Floare

O cutie de fereastră din lemn ancorează această plantare, fără a scăpa de frunzele și florile delicate. Aaron Caladium (Caladium 'Aaron'); Euphorbia diamantă (Euphorbia hypericifolia „Diamond Frost”); Floare de tip Wishbone (Torenia Summer Wave Blue)

Cordilina, Oxalis și Geraniu

Toate curbele, vârfurile și culorile, acest aranjament este setat perfect de un vas tradițional. Cordyline Red Sensation (Cordyline Australis „Red Sensation”); Zinfandel Oxalis (Oxalis Vulcanicola „Zinfandel”); Geraniul centenarului din Vancouver (Pelargonium „Centennial Vancouver”)