După cum o spune elocvent expertul de carieră milenar, Jill Jacinto, „Începerea unei afaceri va fi una dintre cele mai importante și care se schimbă viața”. Și de aceea, ea și alți experți în carieră sunt de acord, este esențial să faceți o pauză și să vă puneți câteva întrebări înainte de a vă scufunda. „Va fi o luptă, mai ales la început”, explică ea. „A merge cu viteză maximă înainte poate părea calea cea bună, dar oprirea accesului dacă acest lucru este potrivit pentru dumneavoastră este esențial înainte de a începe.”

Iată cinci întrebări pe care trebuie să le pui când începi o afacere, potrivit experților.

Care sunt atuurile mele?

Antrenorul de carieră Hallie Crawford spune că este inteligent să vă evaluați punctele forte atunci când începeți o afacere. „Revizuiește-ți CV-ul și cere-ți contribuția familiei și prietenilor tăi”, sugerează ea. "Vrei să te asiguri că ceea ce ești bun se va transfera asupra afacerii la care vrei să începi."

De ce fac asta?

„Este esențial să-ți conturezi„ de ce ”- de ce faci asta - încă de la început”, spune Jacinto, care își încurajează clienții antreprenoriali să-și exploreze motivația, vorbind cu prietenii și familia cu mult înainte de datele planificate ale lansării. Iată de ce: „Reacțiile altor oameni vă pot ajuta să identificați diferite perspective și motivații pentru a construi o afacere mai puternică”, explică Jacinto.

Am nevoie de ajutor?

Unele companii iau o echipă pentru a lansa. (Și chiar dacă nu o fac, având un mic ajutor ar putea face o mare diferență în succesul dvs. general.) Așadar, înainte de a începe, întrebați: „Am nevoie de ajutor sau pot merge singur? partener cu un coleg sau o afacere existentă? Sunt elementele lor ale afacerii pe care le pot externaliza, cum ar fi contabilitatea și marketingul? " spune Jacinto. "Cumpărăm timp în viața personală cu Instacart și TaskRabbit. De ce nu în viața noastră profesională?"

Am nevoie de educație suplimentară?

Nu presupuneți că știți totul despre administrarea unei afaceri sau conducerea unei afaceri în industria dvs. specifică. Este posibil să aveți nevoie de educație formală - sub formă de clase sau certificări - pentru a vă pregăti pentru succes, spune Crawford. „Faceți unele cercetări asupra altor afaceri din aceeași categorie și aflați ce este necesar acolo unde locuiți”, spune ea, adăugând, „să aveți grijă de aceste lucruri din timp, vă va ușura pe măsură ce afacerea dvs. crește și vă va face și mai reputați. "

Care este cronologia mea?

Probabil ați avut obiective de carieră atunci când ați lucrat pentru altcineva - și ar trebui să aveți obiective de carieră și pentru afacerea dvs., spune Crawford. Jacinto sugerează să-ți stabilești atât obiective pe termen scurt, cât și pe termen lung: Stabilește-ți obiectivele de trei luni, șase luni și un an, precum și un plan de cinci ani, spune ea - și descoperiți cum le puteți zdrobi. "Planificarea pentru ceea ce aduce viitorul ar putea părea kilometri depărtare, dar luând în considerare 50% din întreprinderile mici eșuează după cinci ani, este esențial să te uiți la imaginea completă", spune Jacinto, apoi întreabă: "Ai obiective pentru ca afacerea ta să meargă. și adaptați-vă la noile tendințe de piață? Faceți o prezentare liberă a următorilor dvs. pași și a obiectivelor anuale de creștere. "