Ai probleme cu somnul în lunile mai calde? Probabil că trebuie să porniți aerul condiționat. O cameră mai rece ajută corpul să se răcească mai repede, ceea ce este o funcție naturală a ceasului nostru biologic. „Ceasul corpului ne ajută, în esență, să prezicem viitorul”, explică Yu Sun Bin, doctorat, un coleg de cercetare în grupul de cercetare a somnului de la Charles Perkins Center din Universitatea din Sydney. "Ciclul este în același mod ca ciclurile de zi și de noapte și pregătește corpul în consecință, cum ar fi scăderea temperaturii corpului atunci când ne pregătim să dormim." O temperatură de aproximativ 60 până la 68 de grade este optimă pentru un somn sănătos - temperatura exactă din acest interval variază de la persoană la persoană.

Dacă sunteți cineva care preferă să fie confortabil în timp ce dormiți, nu vă faceți griji: atâta timp cât capul dvs. este expus, puteți folosi în continuare acel confortabil într-o cameră răcoroasă - păturile ponderate au fost chiar arătate pentru a reduce anxietatea și a scurta cantitatea de timp este necesară pentru a adormi.

Acestea fiind spuse, dacă nu aveți un fel de unitate de răcire, poate fi necesar să treceți la așternuturi mai ușoare - în special în lunile călduroase - pentru a evita supraîncălzirea. De asemenea, ar trebui să deschideți geamurile și să porniți ventilatorul pentru a crea mai mult flux de aer.

A lua dușuri reci seara nu este o soluție ideală. De fapt, ar putea fi în interesul dvs. cel mai bun să transformați încălzirea apei în schimb. „Deși un duș răcoros poate ajuta și la răcirea corpului tău, poate fi stimulant și poate avea un efect de alertă”, spune Natalie Dautovich, doctor în doctrină, cercetătorul de mediu al Fundației Naționale de Somn. "Să ai o baie caldă și să ieși într-un mediu rece al camerei este mai relaxant și va crea un efect de contrast care semnalează mintea că corpul tău se răcește pentru a dormi."