Scoateți cârligul și firele: rezultatele sunt la dispoziție și se pare că croșetatul dă multe beneficii pozitive pentru sănătate.

Conform unui sondaj recent realizat de Pippa Burns și Rosemary Van Der Meer cu Universitatea din Wollongong, Australia, croșetatul vă poate afecta starea de bine. Universitatea a efectuat un sondaj care a utilizat peste 8.000 de participanți care au întrebat despre obiceiurile lor de croșetare. Din acest sondaj, o majoritate covârșitoare a respondenților au fost femei (99 la sută) - dintre care au între 41 și 60 de ani - și spun că își ridică cârligul și firele de croșetat în majoritatea zilelor, dacă nu în fiecare zi (77 la sută) .

Experții au descoperit că 90% dintre oameni au spus că croșetatul le-a făcut să se simtă mai calme și 82 la sută au spus că le-a făcut să se simtă mai fericite. Peste 70 la sută dintre oameni au considerat, de asemenea, că croșetatul a ajutat la îmbunătățirea memoriei și a concentrării lor. „Rezultatele sondajului arată că croșetatul oferă multe beneficii pozitive pentru oameni în ceea ce privește bunăstarea”, ne spune dr. Burns. „Conștientizarea faptului că croșetatul poate oferi beneficii pozitive poate încuraja oamenii să adopte hobby-ul ca strategie de auto-îngrijire.”

ÎNVĂȚĂ: Cum să croșetați

Rezultatele finale sunt o simplă validare a ceea ce deja cred că avizii sunt adevărați: că croșetatul poate fi folosit ca mod de îngrijire de sine.

O altă problemă comună care a fost cercetată în legătură cu croșetatul este insomnia. Potrivit Asociației Americane de Consiliere, mișcările ușoare, repetitive, care alcătuiesc croșetarea îți pot ușura corpul și mintea să se îndrepte suficient încât să te culci. Și, potrivit Craft Yarn Council, s-a demonstrat, de asemenea, croșetarea reducând anxietatea concentrându-se doar pe proiectul din mâinile tale.

Indiferent dacă suferiți de anxietate, insomnie sau pur și simplu ca și croșetatul, un lucru este sigur - aceste rezultate sunt motivația de a încerca acest hobby.

  • De Maddie Hiatt